Iz katerih razlogov je čiščenje fasade pomembno

Razlogi zakaj je čiščenje fasade pomembno

Pleskati ali očistiti fasado? Pogodto vprašanje katero dobimo. Vedno znova odgovorimo, ali avto katerega je načela rja samo prebarvate ali izvedete celoten proces ? Pri čiščenju fasadi je osnovni koncept enak. Vedno je potrebno umazanijo katera se je nabirala skozi leta in se je le ta usedla v pore fasade odstraniti, sprati, očistiti. Pri SiPRO čiščenje fasad uporabljamo metodno nizkotlačnega čiščenja fasad kar v osnovi pomeni, da granulacije fasade na poškodujemo – umazanijo nežno speremo iz por.

Nizkotlačno čiščenje fasade je pomembno iz več razlogov:

Estetski vidik: Fasada je prva stvar, ki jo ljudje vidijo, ko pridejo v stik z vašo stavbo. Čista fasada izboljša videz vaše stavbe in ji daje bolj urejen videz.

Ohranjanje fasade: Če se umazanija in druga nečistoča kopičijo na fasadi, lahko to povzroči dolgoročno škodo. Na primer, vlaga in plesen lahko prodrejo v opeko in uničijo strukturo fasade.

Zdravje: Če se na fasadi kopičijo plesen, alergeni in druga umazanija, lahko to vpliva na zdravje ljudi, ki živijo v stavbi. Čiščenje fasade lahko pomaga odstraniti te nevarnosti.

Učinkovitost: Če je vaša fasada čista, bo bolj učinkovito odbijala sončno svetlobo, kar lahko zmanjša stroške ogrevanja in hlajenja stavbe.

Vrednost stavbe: Če nameravate prodati ali oddati stavbo, lahko čista in urejena fasada poveča vrednost vaše nepremičnine.
Zato je pomembno, da redno čistite fasado in jo vzdržujete v dobrem stanju, da ohranite videz vaše stavbe, zaščitite njeno strukturo in izboljšate zdravje in udobje vaših stanovalcev ali uporabnikov stavbe.

Ali lahko čista fasada izboljša kakovost bivanja ?

Zagotovo lahko nizkotlačno čiščenje fasade izboljša udobje bivanja, saj ima čista fasada lahko pozitiven učinek na notranjo kakovost zraka in zmanjšuje tveganje za alergijske reakcije.

Kot smo že omenili, lahko umazanija, prah, plesen in druga nečistoča, ki se nabira na fasadi, vplivajo na zdravje ljudi, ki živijo v stavbi. Lahko povzročijo dihalne težave in draženje kože. Poleg tega, če se na fasadi kopičijo ostanki ptic ali insektov, lahko to pritegne druge žuželke, kot so mravlje in osi, ki lahko povzročajo nelagodje in tveganje za pik. Čiščenje fasade lahko odstrani te nečistoče in s tem izboljša kakovost zraka znotraj stavbe, kar prispeva k bolj zdravemu in udobnejšemu bivanju. Poleg tega lahko čista fasada tudi zmanjša hrup, ki prihaja iz okolice, saj lahko pomaga pri izolaciji zvoka in absorbira hrup.

SiPRO čiščenje
Konataktiraj nas

Vas zanima več o čiščenju fasade ? Vabimo vas, da nam predstavite svoj projekt in prepričani smo, da bomo skupaj našli ustrezno rešitev.

Related Posts

Zasebnost
Ko obiščete našo spletno sesto, lahko preko vašega brskalnika shranjuje podatke iz določenih storitev, običajno v obliki piškotkov. Tu lahko spremenite svoje nastavitve zasebnosti. Upoštevajte, da lahko blokiranje nekaterih vrst piškotkov vpliva na uporabniško izkušnjo na našem spletnem mestu in v storitvah, katere ponujamo.