Znebite se alg in plesni na fasadi

Z nizkotlačnim čiščenjem fasade se znebite alg in plesni na fasadi

sipro odstranjevanje alg in plesni celje

Verjetno se vsi strinjamo, da umazana fasada katera vsebuje sledi alg, plesni ter drugovrstno umazanijo ni videti preveč privlačna. Poleg tega fasada katera vsebuje alge in plesen poslabšata energetsko učinkovitost objekta.

Alge in plesen sta pogosta problema, ki se pojavljata na fasadah. Alge so zelene, rjave ali črne obloge, ki se običajno pojavijo na severni strani stavbe, kjer je manj sončne svetlobe. Plesen pa je bela, siva ali črna obloga, ki se pojavi na vlažnih delih fasade, kjer je manj prezračevanja. Obe obliki lahko povzročata številne težave, vključno s slabšim videzom stavbe, slabšo kakovostjo zraka v notranjosti, povečanim tveganjem za zdravstvene težave in poslabšano energetsko učinkovitostjo stavbe.

Alge in plesen se hranijo z vlago, zato je pomembno, da zagotovite dobro prezračevanje in odvajanje vode stran od fasade. Redno čiščenje fasade lahko tudi pomaga preprečiti rast alg in plesni. Za čiščenje fasade se običajno uporabljajo specializirana čistilna sredstva in stroji, ki lahko učinkovito odstranijo umazanijo in obloge. Čiščenje fasade je pomembno ne samo zaradi estetskih razlogov, ampak tudi zaradi ohranjanja zdravja in dolgotrajne trajnosti fasade.

SiPRO čiščenje fasad vam ponuja kakovostno rešitev na področju nizkotlačnega čiščenja fasad. Inovativen sistem čiščenja ter zadovoljne stranke so potrditev, da svojo storitev opravljamo resnično na najvišjem možnem nivoju.

Glede na izkušnje lahko potrdimo, da čiščenje fasade prispeva k boljši kakovosti bivanja in pripomore k ohranjanju zdravega in udobnega okolja v stavbi. 

SiPRO nizkotlačno čiščenje fasad celje
SiPRO nizkotlačno čiščenje fasad štajerska
Čistilno sredstvo

Pri konkretnem projektu smo uporabili osnovno linijo naših čistilnih sredstev

Učinek čiščenja

Z nizkotlačnim čiščenjem fasade pri samem projektu nismo dodatno poškodovali fasade, saj so bile na določenih delih že vidne razpoke. Iz fasade smo uspešno odstranili vse alge, mah, saje na posameznih delih se je kazala tudi plesen katero smo brez težav odstranili.

Več informacij

V kolikor imate tudi vi zanimiv projekt nam le to sporočite in zagotovo bomo s skupnimi močmi poiskali optimalno rešitev.

Čista fasada lahko pozitivno vpliva na kakovost bivanja na več načinov:

  1. Zmanjšuje tveganje za zdravstvene težave: Nečistoče, kot so prah, plesen in druga umazanija, ki se nabira na fasadi, lahko povzročajo dihalne težave in draženje kože. Čiščenje fasade lahko odstrani te nečistoče in zmanjša tveganje za alergijske reakcije.

  2. Izboljša notranjo kakovost zraka: Čista fasada lahko zmanjša količino umazanije, ki prihaja v stavbo, kar prispeva k bolj zdravemu in udobnemu bivanju. Umazanija na fasadi se lahko z leti nabira in povzroči tudi slabšo kakovost zraka v notranjosti stavbe.

  3. Zmanjšuje hrup: Čista fasada lahko pomaga pri izolaciji zvoka in absorbira hrup. Če je fasada prekrita z umazanijo in drugimi nečistočami, lahko to poveča odboj zvoka, kar povečuje hrupnost.

  4. Povečuje estetski videz stavbe: Čista fasada izboljša estetski videz stavbe in ji doda privlačnost. To lahko pozitivno vpliva na okolico in poveča vrednost nepremičnine.

V kolikor opazite alge ali plesen na fasadi vaše stavbe, se lahko brez zadržkov obrnete na nas. Posamezne projekte objavlamo tudi na naši spletni strani.

Related Posts

Zasebnost
Ko obiščete našo spletno sesto, lahko preko vašega brskalnika shranjuje podatke iz določenih storitev, običajno v obliki piškotkov. Tu lahko spremenite svoje nastavitve zasebnosti. Upoštevajte, da lahko blokiranje nekaterih vrst piškotkov vpliva na uporabniško izkušnjo na našem spletnem mestu in v storitvah, katere ponujamo.