Glavni vzrok za razvoj alg in plesni na fasadi

Kaj je glavni razlog za nastanek alg in plesni na fasadi

Glavni vzrok za razvoj plesni na fasadi je prisotnost vlage. Vlaga lahko izvira iz različnih virov, vključno z dežjem, uhajanjem vode iz strehe ali cevi, kondenzacijo vlage in pomanjkljivostmi v prezračevanju.

Alge na fasadi: Kje in zakaj se pojavijo?

Alge so mikroskopski organizmi, ki se pojavljajo na različnih površinah, vključno na fasadnih površinah. Pojavljajo se predvsem na mestih, kjer je prisotna vlaga. To lahko vključuje območja, ki so izpostavljena dežju, senčna mesta, kjer se vlaga zadržuje dlje časa, in površine, ki so slabo prezračene.

Alge se na fasadi pojavijo zaradi kombinacije dejavnikov, vključno z vlago, sončno svetlobo in hranili, ki so na voljo za rast. Zato je pogosto mogoče opaziti alge na severni strani stavbe, kjer je manj sončne svetlobe, in na površinah, ki so redko izpostavljene dežju.

Razvoj plesni na fasadi

Plesen je še en neprijeten gost, ki se lahko naseli na fasadi vaše stavbe. Plesen so glivični organizmi, ki rastejo v vlažnih pogojih. Pojavlja se na površinah, ki so izpostavljene stalni vlazi ali pa so bile v preteklosti vlažne. Plesen na fasadi je ne samo estetski problem, ampak tudi zdravstveni, saj lahko širi škodljive mikroorganizme in alergene.

Preden se lotimo metod odstranjevanja alg in plesni z fasade, je pomembno razumeti, zakaj je redno vzdrževanje ključnega pomena. Fasada je prva linija obrambe vašega doma pred vremenskimi vplivi, zato je izpostavljena dežju, soncu, snegu in drugim naravnim elementom. Če ne skrbite za svojo fasado, se lahko hitro pojavi rast alg in plesni, poleg tega pa lahko materiali, iz katerih je narejena fasada, začnejo razpadati.

Redno vzdrževanje fasade vključuje nizkotlačno čiščenje fasade, preverjanje morebitnih poškodb ter pravočasno ukrepanje, ko se pojavijo težave. Ena od teh težav so zagotovo alge in plesen. V kolikor imate težave z algami, plesnijo ter drugo umazanijo ter želite, povrniti fasadi ponovno svež videz nas kontkatirajte in bomo skupaj poiskali ustrezno rešitev za vaš projekt.

Fasada z algami in plesnijo
Fasada po čiščenju - SiPRO

Pri SiPRO čiščenje fasad so nam na strokoven način predstavili možnosti kako ter na kakšen način se lahko odstranijo alge in plesen iz fasade. Vsekakor lahko izrzim le pohvale končni rezultat čiščenja fasade me je pustil brez besed. 

Stranka

Zanima me čiščenje fasade

Vabimo vas, da nam posredujete elektronsko sporočilo ter nam predstavite vaš projekt. Zelo zaželjeno je, da napišete okvirno kvadraturo, dodate sliko ali dve iz katere bo možno razbrati stopnjo umazanosti ter granulacijo fasade ter po potrebi pripišite kontakt (telefon).

Related Posts

Zasebnost
Ko obiščete našo spletno sesto, lahko preko vašega brskalnika shranjuje podatke iz določenih storitev, običajno v obliki piškotkov. Tu lahko spremenite svoje nastavitve zasebnosti. Upoštevajte, da lahko blokiranje nekaterih vrst piškotkov vpliva na uporabniško izkušnjo na našem spletnem mestu in v storitvah, katere ponujamo.