Nova sezona nizkotlačnega čiščenja fasad se približuje

Nova sezona nizkotlačnega čiščenja fasad se nezadržno približuje

Tako kot vsako leto se pri podjetju SiPRO čiščenje fasad v prehodnih mesecih dobra pripravimo na prihajajočo sezono čiščenja fasad. Pravzaprav je naš razvoj nenehen ne glede na to ali je sezona čiščenja fasad na vrhuncu ali v mirovanju. Pred kratkim smo vam že predstavili oziroma bolje rečeno najavili nove izboljšane produkte za čiščenje fasade. Vsi izdelki iz zadnje linije so bili že uporabljeni in preizkušeni v zadnjih projektih v letu 2022. Tako, da optimisitično vstopamo v novo sezono čiščenja fasad. 

Vaša fasada je skozi celo leto izpostavljena številnim vremenskim vplivom. Načeloma naj bi fasado hiše ali poslovnega objekta prepleskali vsakih 10 let, večkrat pa jo moramo čistiti in vzdrževati. Koliko dela je s čiščenjem fasade, je prvenstveno odvisno od napušča; večji napušč imamo, bolje je zaščitena naša fasada in posledično je tudi manj nagnjena k umazaniji in poškodbam. Fasade z minimalnimi napušči ali celo brez napuščev (predvsem take z ravnimi strehami) pa so precej nagnjene k nastanku alg in mahu, ki ga je potrebno redno odstranjevati na pravilni način. Ker smo pri podjetju SiPRO čiščenje fasad strokovnjaki na tem področju vas vabimo, da nam predstavite vaš projekt in vam bomo z veseljem pomagali. Če tega ne izvajamo, lahko postopoma pride do pričetka odpadanja ometa, stroški sanacije tega pa so precej večji od rednega vzdrževanja in čiščenja. Če gre za hišo v mestu ali blizu mesta, sploh pa če je hiša situirana neposredno ob cesti, veliko umazanije povzročijo izpušni plini, zaradi katerih fasada posivi. Kontaminacija z atmosferskimi plini je toliko večja neposredno ob železnicah, avtocestah in pristaniščih.

Ena najpogostejših umazanij, ki preti naši fasadi, so zagotovo alge, glive in mahovi. Alge in glive so trdovratni mikroorganizmi, ki za svoj razrast potrebujejo le vodo in svetlobo, česar pa je na fasadi na pretek, saj na njej prihaja do kondenziranja. K nastanku alg, gliv in mahov so še posebej nagnjene severne fasade, ki so praktično ves dan v senci, zato se počasneje sušijo. Njihov zelenkasto-rjav videz spominja na plesen, čeprav ne gre za isto stvar. Fasada z algami in glivami ni le zelo grda, če jih ne odstranimo, pride do postopnega propadanja in posledičnega luščenja ometa s fasade. Pri podjetju SiPRO čiščenje fasad uporabljamo lastna razvita biorazgradljiva čistilna sredstva, ki uničijo oziroma na nežen alge in glive na fasadi prijazen način.

Stopine v stik z nami

Imate težave z mikroorganizmi kot so alge in plesen ter se jih želite znebiti? Potem stopite v stik z nami in skupaj bomo poiskali ustrezno rešitev za vaš projekt.

sipro čiščenje fasade mockup

Stranke pogosto sprašujejo tudi po impregnaciji fasade po čiščenju fasade. Z impregnacijo fasado zaščitimo oziroma pošpricamo z lastno razvitimi vodoodbojnimi premazi, ki preprečuje/zadržujejo, da bi se alge in glive lahko prijele na podlago. Prav tako preprečuje nastanek kondenza, ki je ključen faktor pri nastanku omenjenih mikroorganizmov. Sama impregnacija fasade tako občutno podaljša življenjsko dobo in lepoto fasade.

Related Posts

Zasebnost
Ko obiščete našo spletno sesto, lahko preko vašega brskalnika shranjuje podatke iz določenih storitev, običajno v obliki piškotkov. Tu lahko spremenite svoje nastavitve zasebnosti. Upoštevajte, da lahko blokiranje nekaterih vrst piškotkov vpliva na uporabniško izkušnjo na našem spletnem mestu in v storitvah, katere ponujamo.