Razmišljate o novi fasadi? Ste pomislili tudi na Čiščenje fasade ?

Obnova fasade je tudi čiščenje fasade

Ko začnemo razmišljati o tem, da bi obnovili ali dali delati novo fasado, je prav da imamo v mislih tudi možnost čiščenja fasade. Radi povemo, da je čiščenje fasade bistveno bolj ugodno kot obnova fasade. Seveda ima vsaka stranka svoje preference. Najbolj primeren čas za čiščenje fasade je takrat, ko je vreme stabilno, temperature pa niso ne previsoke ne prenizke. Trenutno uporabljamo tehnologijo pri kateri lahko kvalitetno očistimo fasado, ko je temperatura nekaj dni med 6 in 8 stopinj. Večina fasad se očistni  pomladi in jeseni. Seveda tudi poletni meseci ne zaostajajo veliko.

Vlažnost in plesen na fasadi je posledica odvečne vlage. Sama vlaga pa je lahko posledica vremenskih vplivov ali posledica dežja, ki pronica zaradi poškodb strehe ali slabe izolacije, hitro pa najde pot v dom tudi zaradi slabo izoliranih oken. V novozgrajenem domu lahko nastane vlaga tudi, če se voda, uporabljena ob gradnji hiše, še vedno suši. Še več, če živite ob obali ali na območju, kjer je vlažnost v zraku naravno visoka, lahko presežna vlaga zunaj vpliva na vlažnost katera se pokaže na vaši fasadi. Pravzaprav je vsako mesto, kjer se nahaja kondenz ali vlaga, primerno okolje za razmnoževanje spor plesni.

Ravno zaradi razmnoževanja alg in plesni smo pri podjetju SiPRO čiščenje fasad razvili v preteklem obdobju popolnoma novo tehnologijo čiščenja katero smo deloma predstavili v predhodnem prispevku

Plesen boste najprej opazili na severnih stenah, na mestih, kjer se pojavljajo temperaturne razlike ( na primer nad ali pod okni, …). Če v vašem domu kdaj zavohate vonj po plesni, ste verjetno imeli bližje srečanje s plinom, ki nastane iz kolonije gliv, ne da bi to sploh posumili. Ravno iz tega razloga je čiščenje fasade smiselno, saj poskrbimo, da alge in plesen v celoti uničimo. Pri obnovi fasade pa le prebarvamo alge in plesen kar posledično pomeni, da smo problem rešili le trenutno. Z našo tehnologijo čiščenja pa odstranimo alge in plesen.

Po čiščenju je fasada kot nova. Sem zelo zadovoljen s storitvijo, več kot priporočam.

Related Posts

Zasebnost
Ko obiščete našo spletno sesto, lahko preko vašega brskalnika shranjuje podatke iz določenih storitev, običajno v obliki piškotkov. Tu lahko spremenite svoje nastavitve zasebnosti. Upoštevajte, da lahko blokiranje nekaterih vrst piškotkov vpliva na uporabniško izkušnjo na našem spletnem mestu in v storitvah, katere ponujamo.